VAŠ DOM JE VAŠE NAJVEĆE BLAGO OBOGATITE SVOJE BLAGO ULASKOM U VAŠU I NAŠU STARU ŠKRINJU...

Hrvatski proizvođači moraju počet surađivat s dizajnerima

Ispis

hrvatski dizajn centarDa bi opstali na Eu - tržištu hrvatski proizvođači moraju početi surađivati s dizajnerima. Zaključak studije HDC-a je kako kupci, trgovci i specijalizirane tvrtke misle da je domaći namještaj niske kvalitete proizvodnje, visoke proizvodne cijene i lošeg dizajna,  Upravo rad sa projektantima i dizajnerima je uspješan recept za stvaranjem vrhunskog hrvatskog proizvoda.

 

designUz to rezultat za studije koju je za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva izradio Hrvatski dizajn centar ukazuju da hrvatski trgovci, kupci i arhitekti interijera smatraju da je uvozni namještaj superioran hrvatskom prije svega zbog boljeg dizajna. 

 

design6U studiji naručenoj od Hrvatskog dizajn centra (HDC) uočeno je da je ključni problem domaćih proizvođača neatraktivni dizajn. Studijom "Implementacija dizajna u drvnu industriju" istraživano je sadašnje stanje u hrvatskoj drvnoj industriji kao velikom izvoznom potencijalu finalnog proizvoda veće dodane vrijednosti, a koja je do sada uglavnom bila orijentirana na izvoz sirovine. Ključni zaključak studije proizlazi iz jednakog stava hrvatskih kupaca, trgovaca i specijaliziranih tvrtki koje smatraju da sadašnji domaći namještaj obilježava niska kvaliteta proizvodnje, visoka proizvodna cijena i loš dizajn. Prema analizi upravo se dizajn ističe kao glavni konkurentni element prevladavajućega uvoznog finalnog proizvoda, odnosno namještaja.

 

design2S druge strane, to je glavni uzrok velikom uvozu jer se u nedostatku domaće proizvodnje određenoga proizvodnog asortimana ili proizvoda razlika najčešće popunjava uvozom gotovog proizvoda sa zapadnog tržišta. U boljem slučaju, u želji revitalizacije domaće proizvodnje nakon odluke što i za koga proizvoditi, a u nedostatku financija i vremena, najčešće se pristupa "kopiranju ideja". U tom slučaju preuzimaju se gotova idejna rješenja svjetski razvijenih proizvoda u čiji su razvoj već uloženi i novac i vrijeme, a prilagode se samo oblik i konstrukcija proizvoda kako bi odgovarali tehnološkim mogućnostima domaće tvornice.

 

 

ugradna 4Ako se nešto drastično ne promijeni, Grbac je pesimističan u budućnost domaće industrije namještaja jer smatra da unatoč hvale vrijednim izuzecima ona većinom zaostaje u oblikovanju, racionalnoj primjeni sirovina, a osobito u tehnološkoj opremljenosti koja ne može jamčiti poboljšanje produktivnosti i kvalitete proizvoda. Općenito, industrija namještaja danas se neminovno suočava s mnogim izazovima na raznim područjima, počevši od oblikovanja idejnih konceptulanih rješenja, preko konstruiranja proizvodnje pa sve do marketinga i prodaje. U Europi ovaj sektor prolazi ponajviše kroz naglašene promjene u distribuciji i prodaji čemu je osim sveprisutne konkurencije s Istoka pridonijelo i jačanje diskontnih lanaca namještaja poput švedske Ikee ili austrijske Kike. Stručnjaci smatraju da klasične tvornice namještaja sigurno odlaze u prošlost, a njihovo mjesto preuzima distribucija produkt-dizajn namještaja, tj. namještaja s inteligentnim i funkcionalnim dizajnom.

 Izvor: www.poslovni.hr

Learn to play poker How To Play Poker and the best poker site is party poker

Montaže Kuhinja

Brojač posjetitelja

925259
DanasDanas1174
JučerJučer254
Ovaj tjedanOvaj tjedan2530
Ovaj mjesecOvaj mjesec14031
Svi daniSvi dani925259
Highest 04-26-2020 : 1286
Statistik created: 2020-10-29T18:09:05+01:00
3Dot237Dot254Dot197
Trenutno Online 171

Montaže Ormara

KA Facebook Fanbox 1.1
Copyright 2011 Hrvatski proizvođači moraju počet surađivat s dizajnerima. Stara Škrinja d.o.o.
Projektiranje namještaja by Stara škrinja d.o.o.